Za miran i usklađen ambijent - Dnevna soba u plavim i roze tonovima

Nameštaj u neutralnim tonovima, poput bele ili sive, omogućava da plavi i roze detalji dođu do izražaja. Sofa u svetlosivoj boji sa plavim i roze jastucima može biti centralni deo prostorije. Dodajte tepih sa kombinacijom ovih boja kako biste povezali celu sobu. Plave zavese ili roletne će se lepo uklopiti uz plave zidove i omogućiti kontrolu svetlosti u prostoriji. Roze akcenti, kao što su lampe, vaze ili umetnički radovi, mogu biti strateški raspoređeni po sobi kako bi uneli dodatni šarm.

Koristite različite nijanse plave i roze kako biste stvorili dubinu i interes. Na primer, tamnoplava fotelja može biti savršen kontrast svetloplavim zidovima, dok svetloroze deke i prekrivači dodaju mekoću i udobnost.

Metalni detalji u srebrnim ili zlatnim tonovima mogu dodati sofisticiranost i luksuz prostoru. Razmislite o uvođenju ogledala sa roze ili plavim ramovima koja će reflektovati svetlost i vizuelno povećati prostor. Biljke u sobi unose prirodnu svežinu i lepo se slažu sa plavim i roze tonovima. Saksije u odgovarajućim bojama mogu dodatno doprinijeti celokupnom izgledu.

Pravilno osvetljenje je ključno. Koristite lampe sa toplim svetlom koje će istaknuti roze tonove, dok hladnije svetlo može naglasiti plave elemente. Kombinacija različitih izvora svetlosti pomoći će u stvaranju prijatne atmosfere.