Rashlađivanje stana bez klime - Efikasne metode

Provetravanje je ključno. Otvorite prozore rano ujutro i kasno uveče kada je temperatura niža. Postavite ventilatore strateški kako bi vazduh cirkulisao kroz stan. Postavljanje posuda sa ledom ispred ventilatora može dodatno rashladiti vazduh.

Isključite uređaje koji emituju toplotu kada ih ne koristite. Elektronski uređaji, poput računara i televizora, mogu značajno podići temperaturu. Koristite LED sijalice jer one manje greju u poređenju sa običnim sijalicama. Rashladite posteljinu stavljanjem jastuka i čaršava u zamrzivač na nekoliko minuta pre spavanja. Pamučna posteljina je bolja za vruće vreme jer omogućava koži da diše. Biljke mogu pomoći u rashlađivanju stana. One ne samo da osvežavaju vazduh, već i isparavaju vodu koja može smanjiti temperaturu. Postavite biljke u sobama gde provodite najviše vremena. 

Kuvajte i koristite rernu u večernjim satima kada je spoljašnja temperatura niža. Ako je moguće, koristite mikrotalasnu ili roštilj napolju kako biste izbegli dodatno zagrevanje stana.