Prostor za opuštanje - Uređenje kutka za sedenje u dvorištu

Odaberite udoban i izdržljiv nameštaj, kao što su garniture od ratana, drveta ili metala. Jastuci i prekrivači od vodootpornih materijala dodaće udobnost i zaštitiće od vremenskih uslova. Podesivi nasloni za leđa i noge mogu dodatno povećati komfor. Postavite mali stočić između stolica ili ispred sofe, gde ćete moći da ostavite piće, knjige ili druge sitnice. Ukoliko imate dovoljno prostora, dodajte ljuljašku ili viseću mrežu za dodatno uživanje. 

Osvetljenje je ključno za večernje sate. Solarne lampe, svetiljke na baterije ili svetleće girlande mogu stvoriti prijatnu i romantičnu atmosferu. Dekorišite prostor biljkama u saksijama, cvećem i zelenilom kako biste uneli prirodnu svežinu i boje. Biljke poput lavande ili nane mogu takođe pomoći u odbijanju insekata. 

Razmislite o privatnosti - postavljanje paravana, žive ograde ili visokih biljaka može stvoriti intimniji prostor za vas i vaše goste. Dodajte personalizovane detalje poput sveća, ukrasnih jastuka ili rukom rađenih dekoracija kako biste prostoru dali lični pečat.

Redovno održavajte i čistite nameštaj i prostor oko njega kako bi vaš kutak za sedenje uvek bio spreman za uživanje. Uz pažljivo planiranje i malo kreativnosti, vaš kutak za sedenje u dvorištu može postati omiljeno mesto za relaksaciju i okupljanje sa prijateljima i porodicom.