Mašina za pranje sudova ne pere dobro - Koraci za rešavanje problema

Sledeće, proverite mlaznice na prskalicama. Ako su zapušene, one neće moći pravilno da rasprše vodu. Mlaznice možete očistiti tako što ćete ih ukloniti i isprati pod tekućom vodom. Uverite se da su svi otvori čisti i slobodni od ostataka. Takođe, proverite da li su sudovi pravilno raspoređeni u mašini. Pretrpana ili nepravilno napunjena mašina može sprečiti vodu da dopre do svih površina sudova. Pored toga, uverite se da koristite odgovarajuću količinu deterdženta. Previše ili premalo deterdženta može uticati na rezultate pranja. Proverite i kvalitet deterdženta koji koristite. Neki deterdženti nisu dovoljno jaki za tvrdokorne mrlje, pa bi prelazak na kvalitetniji proizvod mogao biti rešenje.

Takođe, proverite tvrdoću vode u vašem području. Ako je voda tvrda, možda će biti potrebno dodati sredstvo za omekšavanje vode kako bi deterdžent bio efikasniji. Pored toga, redovno pokrećite mašinu na prazno sa specijalnim sredstvom za čišćenje mašina za pranje sudova kako biste uklonili naslage kamenca i masnoće. 

Ako nakon svih ovih koraka problem i dalje postoji, možda je vreme da pozovete stručnjaka. Profesionalni servis može dijagnostikovati i popraviti probleme koji su van domašaja kućnih popravki. Ne odlažite servis, jer produženo korišćenje neispravne mašine može dovesti do većih kvarova.