Iskoristite svaki kvadrat - Uređenje malog stambenog prostora

Koristite vertikalni prostor za skladištenje – visoke police, viseći ormarići i zidne kuke mogu pomoći u održavanju reda. Ogledala su odličan trik za proširenje prostora jer reflektuju svetlost i stvaraju iluziju većeg prostora. Minimalizam je ključan u malim stanovima – izbegavajte gomilanje stvari i redovno se oslobađajte nepotrebnih predmeta.

Pametno odabrani dekorativni elementi, poput jastuka, zavesa i tepiha, mogu uneti toplinu i karakter bez zauzimanja mnogo prostora. Otvoreni prostori bez previše pregrada čine da stan deluje prostranije. Ako je moguće, koristite klizna vrata umesto klasičnih kako biste uštedeli na prostoru koji zauzimaju vrata kada se otvore.

Rasveta igra veliku ulogu u uređenju malih prostora. Kombinacija prirodne i veštačke rasvete može značajno poboljšati ambijent. Stakleni ili prozirni nameštaj, kao što su stakleni stočići ili stolice, dodatno će doprineti osećaju prostranosti.

Kuhinjski prostori mogu biti organizovani sa ugrađenim aparatima i otvorenim policama kako bi se uštedelo na prostoru. Koristite kutije i organizere za fioke kako bi sve stvari imale svoje mesto. U malom stanu, svaki detalj je važan – pazite na urednost i organizaciju jer nered može brzo preplaviti prostor.